среда, 28. септември 2022. Вести денес: 134
home Скопје

Шилегов: Повисоките сметки за вода ќе донесат поздрава животна средина

Повисоките сметки за вода ќе донесат поздрава животна средина, За овие пари, граѓаните ќе добијат поздрава животна средина...
Шилегов: Повисоките сметки за вода ќе донесат поздрава животна средина

Наместо 500 денари просечна сметка за вода, граѓаните од март ќе плаќаат 522 денари.

-За овие пари, граѓаните ќе добијат поздрава животна средина, смирува градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов.

Вели дека се должни да ја почититуваат одлуката на Регулаторната комисија за енергетика.

Шилегов вели дека сметките не се зголемуваат поради поскапувањето на водата, туку поради трошок за третирање отпадни води. Од град Скопје велат, досега два фактора влијаеле на конечната цена: тарифата за снабдување и тарифата за собирање и одведување на отпадните води.

Сега има и трета точка за прочистување во двете станици на Лепенец и Треска.

Коронавирус