сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 27
home Скопје

Шилегов: Поскапување на водата во 2023 година

Шилегов: Поскапување на водата во 2023 година

Како што најави градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, ќе дојде до поскапување на цената на водата во главниот град поради имплементација на пречистителната станица затоа што согласно европската регулатива, ќе мора да има посебна ставка за тоа.

– Но тоа е некаде во 2023 година. Но и тоа поскапување, ќе биде инвестиција на секој од нас, во здрава животна средина – додаде Шилегов.

Коронавирус