среда, 22. март 2023. Вести денес: 50
home Скопје

Шилегов не изгради ништо, но ја запре изградбата на фасади – скопјани ќе ги платат пеналите

Од буџетот на Град Скопје, ќе се одвојуваат пари за плаќање на пенали откако фирмите кои ќе останат без работа, ќе го тужат градот.
Шилегов не изгради ништо, но ја запре изградбата на фасади – скопјани ќе ги платат пеналите

Советот на Град Скопје по предлог на градоначалникот Петре Шилегов донесе одлука за раскинување на договорите за градба на фасади во централното градско подрачје.

Тој на себе си пренесе овластување да проценува колку ќе се плати за обесштетување и плаќање на пенали.

Од буџетот на Град Скопје, ќе се одвојуваат пари за плаќање на пенали откако фирмите кои ќе останат без работа, ќе го тужат градот.

Самоволието на Шилегов, најмногу ќе удри врз џебот на граѓаните од каде ќе бидат исплаќани високите казни.

loading...