вторник, 6. декември 2022. Вести денес: 162
home Скопје

Шилегов ги навреди граѓаните: Сите на кои им се допаѓа „Скопје 2014“ биле ментално болни

Шилегов ги навреди граѓаните: Сите на кои им се допаѓа „Скопје 2014“ биле ментално болни

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов, денеска на говорница во Градот Скопје изјави дека сите на кои им се бендисувал проектот „Скопје 2014“ биле ментално болни, будејќи тоа не било вкус кој требало да се следи.

На ваквата скандалозна изјава на Шилегов реагираа советниците на ВМРО-ДПМНЕ од Градот Скопје, кои му порачаа дека одлуката која се носи за прекин на градбата на новите фасади е правно неиздржана а цехот ќе го платат скопјани.

Шилегов не изгради ништо, но ја запре изградбата на фасади – скопјани ќе ги платат пеналите

Советот на Град Скопје по предлог на градоначалникот Петре Шилегов донесе одлука за раскинување на договорите за градба на фасади во централното градско подрачје.

Тој на себе си пренесе овластување да проценува колку ќе се плати за обесштетување и плаќање на пенали.

Од буџетот на Град Скопје, ќе се одвојуваат пари за плаќање на пенали откако фирмите кои ќе останат без работа, ќе го тужат градот.

Самоволието на Шилегов, најмногу ќе удри врз џебот на граѓаните од каде ќе бидат исплаќани високите казни.

Qatar 2022