среда, 27. октомври 2021. Вести денес: 155
home Скопје

„Шилегов да ја отвори градската куќа за јавноста и да се стопира криминалната продажба“

„Шилегов да ја отвори градската куќа за јавноста и да се стопира криминалната продажба“

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје бара Шилегов Градската куќа која ја продава да ја отвори за јавноста и да имаат можност граѓаните на Скопје и медиумите да се уверат во просторниот капацитет на зградата.

-Ваквата криминална продажба мора да се стопира. Се друго е само немо покритие на криминалот на власта. Шилегов 6 дена молчи да одговори на прашањата поврзани со криминалната продажба на градската куќа. Следува прва електронска продажба на објект во историјата на државата за кој однапред се знае купувачот за зградата, велат од Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје и додаваат:

„Шилегов нема ниту една оправдана причина за продажба на градската куќа освен за свој личен бенефит и интерес. Шилегов свесно влегува во зделка каде ќе бидат оштетени граѓаните на Скопје. Тој оваа зграда ќе ја продава по поевтина цена од она што е инвестирано одејќи во свесна загуба само со цел да ги оправда процентите и провизиите. Бонбона бизнисот на Шилегов нема одговор на тоа зошто ќе биде почастен новиот купувач со бесплатно државно земјиште и бесплатни комуналии. И која е причината за продажба на нова градска куќа за неколку децении стара зграда на поранешното ЕСМ. 2 години Крадоначалник Шилегов, 2 годино лаги, криминал, неработа“.

Најнови вести

Локални избори 2021