петок, 4. декември 2020. Вести денес: 0
home Скопје

Се санираат 4 детски едукативни инсталации

Се санираат 4 детски едукативни инсталации

Град Скопје од денеска ја почна санацијата на детските едукативни инсталации што се поставени во Градскиот парк и Парк „Македонија“ во Скопје. Во текот на наредните денови, до колку тоа го овозможуваат временските услови, ќе се изврши шмирглање и лакирање на оштетените дрвени делови, ќе се бојадисаат металните делови на инсталациите и ќе се дополнат нивните подлоги со бела ризла.

Станува збор за просторните инсталации:„Авантурите на пчеличката Маја“, поставена  на дел на зелената паркова површина на потегот помеѓу булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“ и улицата Јуриј Гагарин; „Авантурите на мравката и штурецот“, поставена  во дел  зелената паркова површина на потегот помеѓу булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“ и улицата Јуриј Гагарин; „Волшебникот од Оз“ поставена во Градски парк и „Октоподот Хенк, поставена во зелената паркова површина на потегот помеѓу булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов “ и улицата Јуриј Гагарин.

Градот Скопје упатува апел до граѓаните во периодот додека трае санацијата на детските инсталации да не ги користат.

Коронавирус