вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 97
home Скопје

Се расчистува сметот во „Бирарија“ и „Цветан Димов“ во Кисела Вода

Се расчистува сметот во „Бирарија“ и „Цветан Димов“ во Кисела Вода

Општина Кисела Вода денеска почна акција за расчистување на сметот во урбаните заедници Бирарија и Цветан Димов.

Во овие урбани заедници, како што информираат од општината, во моментов се одвиваат работни активности за расчистување на сметот/отпадот на јавните површини, кои се во надлежност на локалната самоуправа.

Со оваа акција, опфатено е кастрење на гранките на дрвјата, а во исто време се собира и кабаст отпад. За успешно одвивање на работните активности, општината ангажира 25 сезонски работници.

Локалната самоуправа од почетокот на есенската акција за чистење на својата територија, досега активности за расчистување на сметот/отпадот изврши во повеќе урбани и месни заедници.

МИА

Коронавирус