понеделник, 18. октомври 2021. Вести денес: 174
home Скопје

РЕТРО ФОТО: Скопската Зоолошка градина пред 50 години

РЕТРО ФОТО: Скопската Зоолошка градина пред 50 години

Скопската зоолошка е отворена во 1926 година, но денешниот лик го добива по 1965 година.

Денес во зоолошката живеат 495 животни од 96 видови, а скопјани со душа чекаат сончев ден да ги прошетаат своите дечиња тука.

Локални избори 2021