понеделник, 23. ноември 2020. Вести денес: 153
home Скопје

Речиси половина од активните случаи на коронавирус се во Скопје

Речиси половина од активните случаи на коронавирус се во Скопје

Од вкупно 5550 активни случаи на Ковид-19 во земјава, речиси половината или 2674 се во Скопје. Најголем број – 534 има во општината Аеродром, а по неа се Карпош – 446, Центар – 445, Кисела Вода – 320, Гази Баба – 280, Ѓорче Петров – 216, Чаир – 115 и Бутел – 111.

Активни случаи има и во Илинден – 36, Сопиште – 21, Петровец –17, Шуто Оризари – 16, Сарај – 16, Чучер Сандево – 9, Арачиново – 8, Зелениково – 8, Студеничани – 5, 12 се странци, а 59 нераспределени.

Вкупниот број активни случаи во земјава изнесува 5550.

Коронавирус