четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 157
home Скопје

Прв Скопски спортски фестивал

Прв Скопски спортски фестивал

По повод Денот на планетата Земја денеска во Градскиот парк кај Школка ќе се одржи првото издание на Скопскиот спoртски фестивал организиран од Здружението за унапредување на меѓусебната доверба – ТАКТ и здужанието СОЛИС, a поддржанa од Амбасадата на САД во Република Македонија и Агенцијата за млади и спорт.

Фестивалот ќе понуди спортско рекреативни активности за целото семејство, со посебно предвидени зони во децата кои ќе имаат прилика да учествуваат во забавни полигони и традиционални игри, додека возрасните за тоа време ќе можат да се информираат за сите спортски можности и случувања од Скопје и пошироко, понудени на едно место преку саемот за спорт во склоп на фестивалот.

На фестивалот ќе бидат презентирани успешни спортски приказни и практични вежби, меѓу кои и мини маратон од еден километар. Во втoриот дел од денот ќе бидат проектирани документарни филмови на тема качување на карпа и активности во природа како дел од филмската турнеја ReelRock12.

МИА