петок, 27. јануари 2023. Вести денес: 121
home Скопје

Протест на граѓаните во Маџари: Правото на чисто воздух и здрава животна средина е основно човеково право

Протест на граѓаните во Маџари: Правото на чисто воздух и здрава животна средина е основно човеково право

Попладнево жителите на Маџари протестираа против „претоварната станица во Вардариште од која што секојдневно се гушат во смрдеа.

Протестираме против секојдневното неконтролирано палење на секакви отпади заради продавање метал во дивите отпади!!! Бараме итно постапување во насока на расчистување на дивата депонија Вардариште и превземање на мерки за надминување на проблемите со отпадите од секој вид, велат граѓаните и додаваат:

„ПРАВОТО НА ЧИСТ ВОЗДУХ И ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА Е ОСНОВНО ЧОВЕКОВО ПРАВО И МОРА ДА СЕ БОРИМЕ ДО КРАЈ!!!“