среда, 23. септември 2020. Вести денес: 0
home Скопје

Продолжува прскањето против комарци во Скопје

Продолжува прскањето против комарци во Скопје

Градот Скопје ги известува граѓаните дека втората фаза од дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе се изврши наредниве денови, и тоа:

1. Авионската дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе се одвива на 18.07.2020 (сабота) и на 19.07.2020 (недела), во раните утрински часови.

2. Терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци ќе се одвива од 20.07.2020 (понеделник) до 24.07.2020 (петок), во период од 22 до 03 часот, наредниот ден.

Дополнително, терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци ќе се изврши на 22.07.2020 (среда), во период од 08 до 17 часот.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, истата ќе се изврши во истиот термин првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови.

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Коронавирус