четврток, 16. септември 2021. Вести денес: 43
Во живо

Изјава на Христијан Мицкоски по посетата на семејство погодено од несреќата во Тетово

home Скопје

Пристигнаа Дуња и Даела: Се отвора живеалиштето на слоновите во Зоолошката (ФОТО)

Пристигнаа Дуња и Даела: Се отвора живеалиштето на слоновите во Зоолошката (ФОТО)

Во Зоолошката градина во Скопје денеска ќе биде отворено жиеалиштето за двете нови слоници.

Слониците Дуња и Даела доаѓаат од Белгија. Едната е африканска, другата азиска слоница. Новото живеалиште има отворен и затворен дел и е направено според најсовремени стандарди.

Отворањето е во рамки на настанот „За европска Зоолошка“ и ќе  настапат членовите на „Златно славечје“ и детската атракција Пет+бенд.

Коронавирус