сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 98
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Скопје

Прифатена иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ, 300.000 денари за подобра хигиена во основните училишта и градинките во Ѓорче Петров

Прифатена иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ, 300.000 денари за подобра хигиена во основните училишта и градинките во Ѓорче Петров

Прифатена е иницијативата на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата за трансфер на 300.000 денари кон основните училишта и градинките во општина Ѓорче Петров за набавка на средства за хигиена.

Со овие средства учениците и дечињата ќе бидат делумно заштитени од епидемиите и заразите.

-Најголемите заслуги одат кон загрижените родители кои не алрамираа за оваа ситуација и ги повикуваме сите родители и понатаму да не известуваат за нивните потреби со цел активно да делуваме таму каде што има потреба. Не може да има средства за луксузирање и седенки, а да нема за најмилите, велат од ВМРО-ДПМНЕ Ѓорче Петров.

Изјавата на Марија Андоновска од ВМРО-ДПМНЕ, погледнете ја во продолжение:

Коронавирус