понеделник, 21. јуни 2021. Вести денес: 0
home Скопје

Повеќе улици низ Скопје без вода

Повеќе улици низ Скопје без вода

Без вода денеска ќе бидат корисниците од улиците „Марко Цепенков“, „Иван Козарев“, „Томе Томшич“, дел од „Христо Татарчев“, „Христофер Жефаровиќ“, „Роман Каскалиевиќ“ и дел од „Алиа Авдовиќ“, информираат од ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје.

Прекинот на водоснадувањето на улиците „Марко Цепенков“, „Иван Козарев“, „Томе Томшич“ и дел од „Христо Татарчев“ е поради изведување на водоводен приклучок Ф100мм.на ул. „Марко Цепенков“ 11 и ќе трае до завршување на дефектот.

Додека, пак, прекинот на водоснабдувањето на улиците „Христофер Жефаровиќ“, „Роман Каскалиевиќ“ и дел од „Алиа Авдовиќ“ е поради дефект на водоводната цевка Ф 1“.на ул. „Христофер Жефаровиќ“ 7/13 и, исто така, ќе трае до завршување на дефектот.

ЕУРО 2020

Македонија