понеделник, 29. ноември 2021. Вести денес: 96
home Скопје

Посебен сообраќаен режим утре во Центар

Посебен сообраќаен режим утре во Центар

По повод одржувањето на третата ИПА Мото средба на мотоциклисти во организација на Меѓународното полициско здружение ИПА Оддел Македонија и Мото Клуб ИПА Македонија, Одделението за безбедност на патниот сообраќај при СВР Скопје утре ќе превземе мерки за посебен режим на сообраќајот по сообраќајниците на поширокото централно подрачје на град Скопје.

Утре по дефилето на учесниците на Мото средбата во периодот од 8:45 до 9:15 часот, и краткотрајното задржување и фотографирање пред Порта Македонија, учесниците во 9:45 часот ќе тргнат од Порта Македонија кон Крушево, а ќе се движат по сообраќајниците: по ул.„11-ти Октомври“, лево по бул..„Кочо Рацин“, десно бул.„Гоце Делчев“, лево ул.„Беласица“, десно по бул.„Александар Македонски“ кон автопат „Пријателство“.

МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници по сообраќајниците каде што ќе се движат мотоциклистите.

Коронавирус