среда, 26. јуни 2019. Вести денес: 112
home Скопје

Поради ниските температури да не се исклучува парното во индивидуалните објекти, апелираат од БЕГ

Поради ниските температури да не се исклучува парното во индивидуалните објекти, апелираат од БЕГ

Потршувачите на системот за централно греење во индивидуалните станбени објекти – куќи, деловни објекти и објекти за образование поради ниските темпратури да не го исклучуват греењето заради заштита на грејните инсталации од замрзнување, апелират до корисниците од Снабдување со топлина Балкан енерџи

Апелот го упатуваат во врска со најавите дека следува период на екстремно ниски температури.

За сите потребни информации потрошувачите можат да се обратат во Центарот за грижа на потрошувачи.