среда, 28. октомври 2020. Вести денес: 99
home Скопје

Побрзајте, заостанатите сметки во Водовод и канализација – Скопје можете да ги платите без камата до 31 јули

Побрзајте, заостанатите сметки во Водовод и канализација – Скопје можете да ги платите без камата до 31 јули

Јавното преторијатие Водовод и канализација – Скопје ги известува јавноста и граѓаните на град Скопје дека акцијата за наплата на долговите на рати без камата е во тек и истата завршува за 10 дена.

Акцијата за наплата на долговите на рати без камата за физички и правни лица, која почна на 17 јуни, е со определен рок и завршува на 31 јули.

„Ги повикуваме сите корисници кои имаат заостанат долг да аплицираат за склучување на договори за исплата на долговите на најмногу 24 рати, во зависност од висината на долгот, без камата за задоцнето плаќање. По истекот на овој период, одлуката преставува да важи“, се вели во соопштението на ова јавно претпријатие.

Коронавирус