понеделник, 6. февруари 2023. Вести денес: 0
home Скопје

По Владата и Град Скопје набавува кафе за астрономска сума на пари

По Владата и Град Скопје набавува кафе за астрономска сума на пари

По примерот на Владата и Град Скопје набавува кафе за голема сума на пари. На официјалната страница на системот за Јавни набавки има објавено оглас во кој под назив на договорениот орган стои Град Скопје и во овој оглас како предмет на договорот на јавна набавка стои набавка на разни видови кафе со вредност на договорот од 648.169 денари или нешто на 10 илјади евра.

Денеска службата за општи и заеднички работи на Владата на Република Македонија преку електронскиот систем за јавни набавки објави тендер за набавка на кафе, а проценетата вредност на „зделката“ изнесува  неверојатни 2.700.000 денари односно 45 илјади евра. Ова е втора набавка на оваа ставка годинава на Владата откако претходно во јануари СОЗР има набавено кафе во вредност од 1 милион денари.