вторник, 3. октомври 2023. Вести денес: 6
home Скопје

Перински: Златко Марин и Општина Аеродром на дното во државата по капитални инвестиции, каде одат парите кои не се трошат на инвестиции?

Перински: Златко Марин и Општина Аеродром на дното во државата по капитални инвестиции, каде одат парите кои не се трошат на инвестиции?

Златко Марин и Општина Аеродром на дното во државата по капитални инвестиции, споредено со вкупната сума за расходи, пишува на својата Фејсбук страница Златко Перински од ВМРО-ДПМНЕ.

Од вкупниот износ за капитални инвестиции троши само 5 проценти, а подобро од Аеродром стои едно Арачиново, Кратово, Шуто Оризари, Струга и Велес.

Тоа значи дека само 5 проценти одат за инвестиции од милионскиот буџет кој се троши секоја година.

Сега е јасно зошто Аеродром има едно чудо нерешени проблеми.

Вистинското прашање е каде одат парите кои не се трошат на инвестиции, прашува преку својата објава Перински.