недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 114
home Скопје

Општина Кисела Вода направи нов парк за домашни миленичиња

Општина Кисела Вода направи нов парк за домашни миленичиња

Општина Кисела Вода пред влезот на отворениот пливачки базен во Расадник, направи нов парк за миленици.

Паркот се простира на површина од околу 420 м2, и истиот е со висина на ограда од 1,6 метри. Во паркот поставена е урбана опрема, осум клупи за одмарање, шест корпи за отпадоци и за собирање на изметот. Поставени се и четири реквизити за милениците.

Неодамна, парк за домашни миленици, Општината направи и во урбаната заедница „11 Октомври – бараки“.

Со изградбата на парковите, Општина Кисела Вода докажа дека ги исполнува барањата на граѓаните кои чуваат домашни миленици.

Коронавирус