вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 147
home Скопје

Општина Центар ја завршува реконструкцијата на крак на улицата „Питу Гули“

Општина Центар ја завршува реконструкцијата на крак на улицата „Питу Гули“

Општина Центар ја завршува реконструкцијата на крак на улицата „Питу Гули“ на Водно.

-Со ова ќе се реши долгогодишниот проблем со површинските води што се сливаат од падината на Водно. Сега водите се пренасочуваат и нема да се создаваат вирови и поткопување и пропаѓање на асфалтот. Со поставениот нов асфалт ќе се намали и лизгањето во зимскиот период кога има снежни наноси, информира општина Центар.

Поставени се и 560 метри нови рабници, нови тротоари и 2.100 метри квадратни нов асфалт во два слоја.