понеделник, 23. ноември 2020. Вести денес: 119
home Скопје

Општина Бутел ќе издвои околу 28 милиони денари за вработување на нови лица

Општина Бутел ќе издвои околу 28 милиони денари за вработување на нови лица

Општина Бутел ќе издвои 23 милиони и 800 илјади денари, пари наменети за привремени вработувања во општината.

Овие пари од буџетот на општината ќе се издвојат за привремени вработувања во екот на предвремените парламентарни избори кои ќе се одржат на 12 април годинава.

Вкупната сума која што ќе ја одвои општината е 28 милиони денари со вклучено ДДВ или околу 475 илјади евра.

Со ова се предвидува да се вработат 22 лица во период од 12 месеци, деталите можете да ги најдете и на сајтот за електронски јавни набавки или ТУКА.

Коронавирус