понеделник, 23. ноември 2020. Вести денес: 135
home Скопје

Одбележан патрониот празник на градинката „Гоце Делчев“ во Илинден

Одбележан патрониот празник на градинката „Гоце Делчев“ во Илинден

Детската градинка „Гоце Делчев“ со прекрасно подготвена приредба, пред поголем број родители и гости, меѓу кои и градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски, на свечен начин го  одбележа 11-от патронен празник.

Во приредбата учествуваа дечињата од групите „Цвет“, „Сонце“, „Пчелка“, „Јаготка“ и „Виножито“ кои низ игра и песна ги претставија карактеристиките на 12-те месеци во годината, за што беа наградени со бурни аплаузи од присутните.

Коронавирус