четврток, 28. мај 2020. Вести денес: 1
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Скопје

О2 иницијатива: Дивата депонија во Шутка „пуштена на максимум“- се игнорираат пораките од Институтот за јавно здравје, мерната станица во Карпош не работи

О2 иницијатива: Дивата депонија во Шутка „пуштена на максимум“-  се игнорираат пораките од Институтот за јавно здравје, мерната станица во Карпош не работи

Иницијативата О2 на својот Фејсбук профил споделија видео од дивата депонија во Шутка, потенцирајќи дека никој не се грижи во државава за здравјето на граѓаните, како и потенцирајќи на мерната станица во Карпош која не функционира од вчера.

-До кога?
Се игнорираат барањата на граѓаните, се игнорираат заклучоците на Институтот за јавно здравје каде се потенцира сериозната закана по јавното здравје.
Дивата депонијата Шутка пуштена на максимум.

Мерната станица на Минстерството за животна средина во Карпош вон функција од вчера!

Ова држава е или луднца?, прашуваат од О2 иницијативата.

Коронавирус