сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 131
home Скопје

Нова епизода од серијалот на вработувања во јавната администрација- Општина Кисела Вода ќе потроши 350 илјади евра за привремени вработувања

Нова епизода од серијалот на вработувања во јавната администрација- Општина Кисела Вода ќе потроши 350 илјади евра за привремени вработувања

Бранот на вработувања во јавната и државната администрација никако да престанат. Последна во низата е Општина Кисела Вода од каде доделија тендер за ангажирање на лица преку приватна агенција за вработување.

Вредноста на договорот изнесува 22 милиони денари односно 350 илјади евра.

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ во неколку наврати предупредуваше на зачестените огласи за вработување во јавната администрација и нивната злоупотреба во партиски цели од страна на владејачката СДСМ.

Коронавирус