понеделник, 18. јануари 2021. Вести денес: 99
home Скопје

Никна нова депонија кај Железничката станица во Скопје

Никна нова депонија кај Железничката станица во Скопје

ТРАНСПОРТЕН ЦЕНТАР СКОПЈЕ.

На фотографиите кои се направени на потегот од Саем до Железничка станица може да се види како градоначалникот на Скопје – Петре Шилегов се грижи за транспортниот центар кој се наоѓа во центарот на градот.

Мини депонија е создадена на овој потег, при тоа има и диво населени лица кои во ноќните часови секојдневно палат огнови од секакви токсични материјали кои сериозно го загадуваат воздухот.

Петре Шилегов, борбата се загаденоста не се води вербално туку оперативно. Вашите резултати до сега се еднакви на нула. велат од комисијата за инфраструктура, урбанизам и транспорт на ВМРО-ДПМНЕ.

Коронавирус