недела, 5. јули 2020. Вести денес: 100
МЕГА БОМБА

Нова аудио бомба: Се гледам со Вице, дадоа зелено светло да му се зaпaли колата, Трајче Заев даде црвен картон да не работи ништо

home Скопје

Не знае ни Шилегов: Колку чинат новите градски автобуси?

Не знае ни Шилегов: Колку чинат новите градски автобуси?

Строго чувана тајна е цената на новите автобуси кои градоначалникот ги промовираше пред неколку дена. Ниту барањето за слободен пристап до информации од јавен интерес, не даде резултат. Граѓаните се уште не знаат колку платиле за секој од новите МАНови.

Одговорот го нема ниту скопскиот градоначалник.

Согласно насоките на градоначалникот, одговорите ги побаравме од ЕБОР, но оттаму не упатија повторно назад во Град Скопје.

Од Банката велат дека сите информации треба да ги побараме во субјектот кој ја врши набавката односно е барател на кредитот.

Негриески тврди дека е прекршен законот за транспарентна постапка.

Набавката ја нема во системот за јавни набавки.

ИЗВОР: ТВ СИТЕЛ

Парламентарни избори 2020