вторник, 7. декември 2021. Вести денес: 171
home Скопје

Наскоро воден свет: Зоолошката градина во Скопје ќе стане уште поатрактивна за посетителите

Наскоро воден свет: Зоолошката градина во Скопје ќе стане уште поатрактивна за посетителите

Воден свет, или просторија со големи аквариуми за риби и други водни животни, ќе се гради во Зоолошката градина во Скопје.

-Одамна ни беше во план ова да го направиме. Во секоја од европските зоолошки има огромни аквариуми кои се многу посетени, а рибите и морскиот свет се важен дел од училишната едукација на секое дете, соопштија денеска од Зоолошката градина во Скопје.

 

Коронавирус