четврток, 2. декември 2021. Вести денес: 136
home Скопје

Наместо да садат дрва, тие ги сечат: Уништено зеленилото кај Ист Гејт (ФОТО)

Наместо да садат дрва, тие ги сечат: Уништено зеленилото кај Ист Гејт (ФОТО)

Иако власта, како централната така и локалната, ветуваше зеленило и садење дрва, речиси секојдневно сме сведоци на спротивното – сечење на дрва.

Денес на ред беа дрвата кај Саем, односно во близина на новиот трговски центар Ист Гејт.

Среде бел ден, скопјани беа сведоци на уништување на цел дрворед.

Коронавирус