вторник, 2. јуни 2020. Вести денес: 163
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Скопје

МТСП врши вонреден надзор во градинката во Ново Лисиче

МТСП врши вонреден надзор во градинката во Ново Лисиче

Одделението за инспекциски надзор на дејноста заштита на децата од Министерството за труд и социјална
политика, во моментот врши вонреден надзор во градинката „Буба Мара“ во Ново Лисиче, соопштуваат од МТСП.

-Надзорот се прави откако родител на дете кое што ја посетува градинката во Министерството испрати писмо во кое што тврди дека негователките несоодветно и дрско се однесуваат со децата. Министерството за труд и социјална политика итно реагираше со цел да го расветли случајот во најкраток можен рок. Доколку се потврди веродостојноста на случката, сите одговорни ќе бидат веднаш санкционирани. МТСП нема да толерира било какво несоодветно однесување со децата во градинките. Во најбрз рок ќе ја известиме јавноста за наодите и следните чекор во однос на овој случај, се наведува во соопштението.

Коронавирус