петок, 29. јули 2022. Вести денес: 96
home Скопје

„Марин и Аеродром ќе поработат нешто или да чекаме до септември змиите да умрат од глад“?

„Марин и Аеродром ќе поработат нешто или да чекаме до септември змиите да умрат од глад“?

Граѓани од Аеродром со пораки до градоначалникот Златко Марин и општина Аеродром.

-Ќе поработиш/те ли во овој мандат нешто, или тешко?! Како концертот пред некој ден? Направивте селфи?! Ок…

Ај бе ене го Септември…. ќе се исуши тревата сама, а и змииите ќе си умрат од глад…

 

„До кое ниво ја донесовте општината, која беше препознатлива по голем број паркови (секогаш навремено средени) – никогаш вака! Случајно поаѓајќи низ Долно Лисиче, имаше што да видам. Паркот во Долно Лисиче во кој изчегуваат на прошетка повозрасните лица, родители со деца и деца беше пуст и празен. По кажување на граѓаните паркот вака не бил запустен никогаш.
– Поради несреденоста се појавиле и змии, за кој што граѓаните ми покажаа слика.
– Фонтаната за пиење вода не е во функција неколку месеци, има пукнато цевка, дел од паркот е поплавен, пријавено било – никој ништо не презема!
– Немајќи излез, граѓаните
Донирале пари и изнајмиле работници кои рачно со коси кои ја искосат тревата – моментално има 10тина луѓе кои ја косат тревата.
Ужас’!

Коронавирус