сабота, 4. февруари 2023. Вести денес: 29
home Скопје

Крводарителска акција во знак на сеќавање на катастрофалниот земјотрес во Скопје

Крводарителска акција во знак на сеќавање на катастрофалниот земјотрес во Скопје

Црвен крст на Град Скопје традиционално денеска организира крводарителска акција во знак на сеќавање на катастрофалниот земјотрес во Скопје, но и во знак на покажаната солидарноста и хуманоста на нашите сограѓани.

И оваа годин крводарителската акција ќе се одвива во периодот од 9:00 – 17:00 часот во Музеј на Град Скопје.

Во рамки на акцијата, ќе доделиме благодарници на поединци или компании/институции кои дале најзначаени придонес во процесот на промоција на крводарителството, но и во поддршка на хуманитарните и социјални програми на Црвениот крст и покажале високо ниво на општествена одговорност и солидарност.