четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 104
home Скопје

Крводарителска акција во Ѓорче Петров на 14 мај: Градоначалникот Стојкоски со повик до граѓаните

Крводарителска акција во Ѓорче Петров на 14 мај: Градоначалникот Стојкоски со повик до граѓаните

На 14 мај во Домот на културата во Ѓорче Петров од 10 до 16 часот сите заинтересирани ќе имаат можност да даруваат крв.

-Успешна крводарителската акција во сабота нека биде уште една потврда за хумано Ѓорче.
Ги повикувам сите доброволци и солидарни луѓе со дарување крв да придонесат за потребите на заедницата.
Капка крв значи живот.
Придружете се!, пишува градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски, на Фејсбук.

Коронавирус