вторник, 7. декември 2021. Вести денес: 150
home Скопје

Котлар најави сензори за мерење бучава во Центар

Котлар најави сензори за мерење бучава во Центар

Кандидатот за градоначалник на општина Центар од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Наташа Котлар, најави поставување на сензори за мерење на бучава од автомобили

-По примерот на централните париски населби, на повеќе пунктови во Центар ќе поставиме сензори за мерење на бучава кои автоматски ќе сигнализираат бучава над 75 децибели кај надлежните институции со цел да се преземат соодветни мерки. За Центар со душа, напиша Котлар на Фејсбук.

Коронавирус