вторник, 7. декември 2021. Вести денес: 177
home Скопје

Котлар: Локалната власт ќе биде фокусирана на локалниот економски развој и градење партнерство со бизнис секторот за остварување на интересите на граѓаните

Котлар: Локалната власт ќе биде фокусирана на локалниот економски развој и градење партнерство со бизнис секторот за остварување на интересите на граѓаните

Локалната власт ќе биде фокусирана на локалниот економски развој и градење партнерство со бизнис секторот за остварување на интересите на граѓаните, пишува во својата објава универзитетската професорка и кандидат за градоначалник на општина Центар Наташа КОтлар.

За да се оствари повисок економски раст, главниот импулс мора да произлезе од приватниот сектор, затоа што само тој може да создаде продуктивни нови работни места и економска благосостојба на долг рок.

Ние ќе бидеме партнери кон чесниот бизнис и ќе го помагаме насекаде и со секакви мерки и средства.

За Центар со душа, стои во објавата на Котлар.

Коронавирус