среда, 28. октомври 2020. Вести денес: 0
home Скопје

Костовски: Ветераните на ВМРО-ДПМНЕ во Бутел во нова битка за Македонија

Костовски: Ветераните на ВМРО-ДПМНЕ во Бутел во нова битка за Македонија

Денеска имав средба со ВЕТЕРАНИТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ Бутел, нивната храброст во 90-тите направила ВМРО-ДПМНЕ да биде бедем и столб на македонските национални интереси. Овие ликови кои што денеска стоеа пред мене се луѓето кои сите нас не учеа што значи ВМРО, кои се вистинските идеали и како се сака МАКЕДОНИЈА! За жал денеска не беа со нас братучет ми Пеце(Денидевито), Ѓоле Инферно, Џоџо, Атанас Попадинов, Но тука беше се што они имаат направено за ВМРО. Тука со нас беа и внуците на дедо Митко ВРАПЧЕТО ЛЕГЕНДАТА НА ВМРО И ОК ЧАИР.
Оваа енергија на овие ВМРОВЧИШТА ќе ја создаде најголема историска победа за ВМРО во Бутел.

#ДаЖивееВМРО?⚫️
#ДаЖивееМакедонија???

Фејсбук статус на Дарко Костовски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ ОК Бутел

 

Коронавирус