петок, 5. јуни 2020. Вести денес: 12
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Скопје

Костовски: Смилевски дозволува да никне дива градба во Бутел

Костовски: Смилевски дозволува да никне дива градба во Бутел

Населено место Бутел 2, улица Александар Турунџев Општина Бутел.

Се гради зграда со грандиозни димензии во населено место со куќи, како претседател на ВМРО-ДПМНЕ ОК Бутел, во име и на најголемата опозициона советничка група во советот на Општина Бутел, но и во име на загрижени граѓани од Бутел 2, барамe во најбрзо можно време или веднаш градоначалникот Смилевски и стручните лица од општината да се произнесат дали оваа на очиглед и согласно ДУП недозволива градба е дива градба, и ако е, зошто не се постапило согласно закон до сега ?!

Го чекаме вашиот одговор, напиша на Фејсбук, Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ.

Коронавирус