недела, 4. декември 2022. Вести денес: 17
home Скопје

Костовски: Амбулантата во Бутел ќе се руши, алтернативата е уште полоша варијанта

Костовски: Амбулантата во Бутел ќе се руши, алтернативата е уште полоша варијанта

Клучното предизборно ветување на Велимир Смилевски и Зоран Заев за општина Бутел им беше изградба на нова модерна поликлиника. Крајниот рок за реализација на овој проект беше 2020 година, секако излажаа и сега кога се во немоќ и паника влегуваат во уште поголем проблем, обвинува Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ.

„Имено, ќе се руши постојната руинирана амбуланта, истата ќе биде преместена во уште полоши услови, додека пак на место на постојната ќе бидат поставени некои монтажни контејнери како во периодот после втората светска војна во разрушените држави.

Неспособноста, лагите, и понижувањето од Велимир Смилевски и Зоран Заев мораат да завршат, општина Бутел заслужува многу повеќе и многу подобро“ – вели тој.

Коронавирус