вторник, 23. април 2019. Вести денес: 116
home Скопје

Конечно: Слониците Дуња и Даела на 29 септември доаѓаат во Зоо Скопје

Конечно: Слониците Дуња и Даела на 29 септември доаѓаат во Зоо Скопје

Зоолошка градина Скопје информира дека двете слоници конечно пристигнуваат кај нас.

Зоо Скопје за првпат после 26 години станува дом на слонови.

-На 29-ти септември им посакуваме ДОБРЕДОЈДЕ на слониците Дуња и Даела кои ќе ни раскажат една емотивна приказна и ќе ги освојат срцата на сите посетители на Зоолошка градина Скопје, велат од Зоо Скопје.

Азиската слоница Дуња, е најголемата од нејзиниот вид во Европа и заедно со африканската слоница Даела  доаѓаат во Македонија од Белгија.

Прва слоница жителка на Скопје Зоо, била слоницата Цица која во Скопје живеела од 1963- 1970 год.

Втората слоница која живеела во скопската Зоолошка е Анка, која починала во длабока старост во 1992 година.