недела, 2. април 2023. Вести денес: 29
Во живо

Панел дискусија на ВМРО-ДПМНЕ на тема „Извештај на Стејт Департментот: Сериозна владина и судска корупција“

home Скопје

Kатните гаражи „Тодор Александров“ и „Македонска фаланга“ ќе се прекрстат

Kатните гаражи „Тодор Александров“ и „Македонска фаланга“ ќе се прекрстат

Советниците на Советот на град Скопје наскоро ќе гласаат за преименување на две катни гаражи во центарот на градот.

Пред советниците за седницата закажана за наредниот вторник е и предлог-одлуката за катната гаража „Македонска фаланга” да се преименува во „26-ти јули”, а гаражата „Тодор Александров” во „Беко”.

„Ова е еден пример на вреднување на историјата и на имињата кои потекнуваат од обновата на Скопје по земјотресот на 26-ти Јули 1963 година“, пишува во образложението на предлогот.