четврток, 24. јуни 2021. Вести денес: 50
home Скопје

ЈСП со нов возен ред почнувајќи од утре – ова мора да го знаете доколку го користите јавниот превоз

ЈСП со нов возен ред почнувајќи од утре – ова мора да го знаете доколку го користите јавниот превоз

Ве информираме дека јавниот превоз од утре, среда (28.04.2021 год) ќе функционира до 21 часот, согласно одлуката на Влада на РСМ за забрана за движење на населението во период од 21 до 5 часот.

Во прилог се последните термини на поаѓање пред 21 часот.

Останатиот возен ред, до наведените последни термини, е достапен на веб страницата на ЈСП Скопје.

Билетарниците и центрите за персонализација ќе работат од 6 до 19.30 часот.

Ве потсетуваме дека и натаму не работи Жичарницата на Водно, а не сообраќаат ниту трите линии до Средно Водно (25, 25А и 25Б), како и туристичката линија „Сити тур“.

И натаму, не важи бесплатниот превоз за возрасни лица во вторник, петок, сабота и недела.

ГРАДСКИ ЛИНИИ – последни термини пред 21часот

Линија 2              20.15 ч од Автокоманда              20.25 ч од Сарај

Линија 2А           17.34 ч од Железара                     16.48 ч од Сарај

Линија 3              19.45 ч од Панорама                     19.45 ч Сала Ј.Сандански

Линија 3Б           16.10 ч од Панорама                     15.10 ч од Кванташки пазар

Линија 4              20.30 ч од Хром                               20.30 ч од 11 Октомври

Линија 4А           16.25 ч од Усје                                  17.15 ч од Тафталиџе 1

Линија 5              19.30 ч од Н.Лисиче                       19.47 ч од Дексион

Линија 7              20.08 ч од Г.Лисиче                        20.21 ч од Карпош 3

Линија 8              20 ч од Влае                                      20.05 ч од Љуботенски пат

Линија 9              20.30 ч од Кл.центар                    20.10 ч од С.Север

Линија 12            19.55 ч од Шишево                        19.55 ч од Ск.саем

Линија 13            17 ч од К.Вода                                  16.25 ч од Железара

Линија 15            19.22 ч од Н.Лисиче                       19.22 ч од Карпош 4

Линија 15А         16.12 ч од Н.Лисиче                       17.10 ч од Карпош 4

Линија 16            19.31 ч од Пржино                          20.25 ч од Железара

Линија 17            13.05 ч од Островска                     13.45 ч од Музеј на сов.уметност

Линија 19            20.20 ч од Карпош 4                       19.20 ч од Ш.Оризари

Линија 20            20.29 ч од Тр.центар                     20.29 ч од Ш.Оризари

Линија 21            20.05 ч од Тр.центар                     19.10 ч од Бардовци

Линија 22            20.08 ч од Тр.центар                     20.17 ч од Лепенец

Линија 22А         19.02 ч од Кл.центар                     19.57 ч од Лепенец

Линија 23            20.06 ч од Ченто                              20.06 ч од Д.печат

Линија 24            19.58 ч од Припор                          19.58 ч од Тафталиџе 2

Линија 27            20.14 ч од Д.печат                          19.32 ч од Вардарска

Линија 35            16 ч од Н.Лисиче                             16.45 ч од Ст.Север

Линија 41            20.09 ч од Тр.центар                     20.01 ч од Драчево Типо

Линија 41А         17.50 ч од Кл.центар                     18.40 ч од с.Драчево

Линија 42            19.30 ч од Железара                     18.30 ч од с.Драчево

Линија 43            16.40 ч од Д.печат                          16 ч од Јужноморавски бригади

Линија 45            19.13 ч од Тр.центар                     19.13 ч од Ченто

Линија 50            20.13 ч од Хиподром                     20.13 ч од Кл.центар

Линија 57            20.10 ч од Радишани                     19.51 ч од Козле

Линија 59            19.05 ч од К.бара                             20.05 ч од Карпош

Линија 65В         20.08 ч од Тр.центар                     20.08 ч Стајковци, Бр.пат

Линија 65В         17.35 ч од Тр.центар                     17 ч од Инџиково

Линија 73            16.20 ч од Ск.Саем                         17 ч од Усје

 

ПРИГРАДСКИ ЛИНИИ последни терини пред 21 часот

Линија 11            19.20 ч од Тр.центар                    18.20 ч Рашче

Линија 11а         18 ч од Тр.центар                          19 ч Свиларе

Линија 18            20.20 ч од Тр.центар                     19.50 ч од Визбегово

Линија 31            19.30 ч од Тр.центар                     20.10 ч од Д.Лисиче

Линија 32            19.35 ч од Тр.центар                     18.50 ч од Љубин

Линија 33            15.05 ч од Дом на печат              14.20 ч од Чатал – Д.Лисиче

Линија 47            20.20 ч од Тр.центар                     19.35 ч од Љубанци

Линија 47А         15.05 ч од Тр.центар                     15.45 ч од Љуботен до Бутел

Линија 51            20.30 ч од Тр.центар                     19.10 ч од Студеничани

Линија 52            19.15 ч од Тр.центар                     19.15 ч од Ржаничино

Линија 53            19.20 ч од Тр.центар                     19.20 ч од Кат.бања

Линија 54            17 ч од Тр.центар                           17.20 ч од Идризово

Линија 55            18.45 ч од Тр.центар                     19.25 ч од Арачиново

Линија 55А         15.30 ч од Тр.центар                     16.05 ч од Брњарци до Автокоманда

Линија 56            18.50 ч од Тр.центар                     19.50 ч од Бојане

Линија 58            16.40 ч од Тр.центар                     17.20 ч од Добри дол

Линија 58а         19.10 ч од Тр.центар                     18.10 ч од Св.Петка

Линија 58б         20.20 ч од Тр.центар                     19.20 ч од Брзовец

Линија 60            18.45 ч од Тр.центар                     19.30 ч од Матка

Линија 61            20.10 ч од Тр.центар                     19 ч од Побожје

Линија 62            20.10 ч од Тр.центар                     19.20 ч од Огњанци

Линија 63            19.40 ч од Тр.центар                    19.46 ч од Мралино

Линија 63а         18.40 ч од Тр.центар                     19.30 ч од Ајватовци

Линија 64а         16.20 ч од Тр.центар                     17.10 ч од Никиштани до Ѓ.Петров

Линија 65            18.30 ч од Тр.центар                     19.30 ч од Раштак

Линија 65а         19.48 ч од Тр.центар                     20.28 ч од Страчинци

Линија 65б         19.45 ч од Тр.центар                     19 ч од Смилковци

Линија 66            18 ч од Тр.центар                           19.05 ч од Бучинци

Линија 67            20 ч од Тр.центар                           18.50 ч од Зелениково

Линија 68            19.50 ч од Тр.центар                     18.40 ч од Сушица

Линија 70            20.05 ч од Тр.центар                     19.25 ч од Батинци

Линија 71            19.30 ч од Тр.центар                     18.40 ч од Бањани

Линија 74            20 ч од Тр.центар                           19 ч од Количани

Линија 81            18.30 ч од Тр.центар до Горњани19.20 ч од Блаце

Линија 118         18.40 ч од Тр.центар                     19.10 ч од Визбегово инд. зона

Линија 160         19.35 ч од Дексион                        20.15 ч од Матка

Линија 164         20.10 ч од Волково                         20.20 ч од Никиштани

Линија 165         19.25 ч од Стајковци                      19.30 ч од Виниче

Линија 167         20.20 ч од Зелениково до Н.Село 20.30 ч од Н.Село до Зелениково

Линија 180         19.10 ч од Драчево                        17.40 ч од Цветово

ЕУРО 2020

Македонија