петок, 27. ноември 2020. Вести денес: 158
home Скопје

Исти контејнери, две различни метрополи, Скопје vs. Барселона

Исти контејнери, две различни метрополи, Скопје vs. Барселона

Ова на фотографиите е Барселона. Сме имале исти контејнери со Барселона. Ок. За жал немаме ни приближно ист однос кон јавниот простор.

Дали некаде на сликите, истите контејнери во Барселона, попречуваат пешачки или велосипедски сообраќај? Дали им одземаат на пешаците 80% од тротоарот? Дали велосипедистите мора да ги заобиколуваат? Затоа сите уживаат да шетаат низ Барселона, а во Скопје не уживаат ни жителите, се вели во Фејсбук статусот на страната На Точак.

А вака е во Скопје:

Коронавирус