недела, 2. октомври 2022. Вести денес: 51
home Скопје

Граѓанска иницијатива против урбаното дивеење утре организира блокада во Ѓорче Петров

Граѓанска иницијатива против урбаното дивеење утре организира блокада во Ѓорче Петров

Граѓанската иницијатива против урбаното дивеење утре сабота на 27.02 во 12 часот ќе организира блокада на кружниот тек кај црквата Св. Петар и Павле во Ѓорче Петров.

Блокадата се организира откако вчера на седницата на советот на општина Ѓорче Петров беше изгласан ДУПот С3 15. Од иницијативата потенцираат дека министерот Благој Бочварска не се согласил со нивното барање за средба.

 

Коронавирус