четврток, 21. октомври 2021. Вести денес: 9
home Скопје

Граѓаните од Бутел најмногу му веруваат на Дарко Костовски, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на општината

Граѓаните од Бутел најмногу му веруваат на Дарко Костовски, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на општината

“Организацијата за граѓански активизам и независност” која се занимава со анализи, истражувања и граѓански активизам, за сопствени потреби направи теренско истражување поврзано со претстојните локални избори во Република Македонија, кои ќе се одржат на 17-ти октомври 2021-ва година.

Резултатите од анкетата, во делот за Бутел, покажуваат дека во оваа скопска општина најголема доверба ужива кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ, Дарко Костовски.

За него се изјасниле дека ќе гласаат 26.8% од испитаните граѓани.

Зад него е кандидатот на СДСМ, Велимир Смилевски за кој довербата ја дале 23,8% од граѓаните.

Најнови вести

Локални избори 2021