недела, 22. мај 2022. Вести денес: 0
home Скопје

Град Скопје: Редовни инспекциски контроли за комуналните такси

Град Скопје: Редовни инспекциски контроли за комуналните такси

Екипи на Инспекторатот на Град Скопје изминатиов период извршија 18 надзори на терен по основ на комунални и други такси. Притоа, изречен е еден прекршочен платен налог на станица за технички преглед.

Градот Скопје го продолжува засилениот инспекциски надзор за да овозможи почитување на прописите, a инспекторатот продолжува со засилени контроли и на јавните површини. Неселективно ќе се изрекуваат казни за сите што не го почитуваат законот, ја загадуваат животната средина и го загрозуваат животот и здравјето на граѓаните, информираат од Град Скопје,

Коронавирус