петок, 28. јануари 2022. Вести денес: 116
home Скопје

Град Скопје: Градот нема надлежност за регулирање на сообраќај, МВР да си ја врши професионално својата работа

Град Скопје: Градот нема надлежност за регулирање на сообраќај, МВР да си ја врши професионално својата работа

Градот Скопје реагира на изнесените невистини во соопштението од страна на Министерството за внатрешни работи и уште еднаш бара одговори за денешното исклучување на семафорите од страна на сообраќајната полиција која е под надлежност на МВР и предизвикување на сообраќаен хаос во градот.

Јасни се надлежностите на Градот и на Центарот за управување и контрола на сообраќајот, кој служи исклучиво за мониторинг на сообраќајот во градот. Градот Скопје ниту има надлежност за регулирање на сообраќај, ниту пак има надлежност во регулирање при сообраќајни несреќи. Денешниот ден е доказ дека граѓаните се жртва секогаш кога институциите, а во случајов МВР не си ја вршат својата работа.

Град Скопје тоа нема да го дозволи и ќе бара одговори и одговорност.

Коронавирус