понеделник, 3. октомври 2022. Вести денес: 26
home Скопје

Град Скопје апелира да не се палат коледарски огнови

Град Скопје апелира да не се палат коледарски огнови

Градските власти апелираат до жителите во Скопје да се воздржат од палење коледарски огнови со цел да се заштити животната средина и амбиенталниот воздух.

Минатиот месец градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов ги повика граѓаните да се воздржат од палење отворени коледарски огнови пред Бадник.

Градоначалниците на сите скопски општини годинава донесоа одлука и за забрана за доделување дрва од општините за таа намена со цел да се спречи дополнително загадување на воздухот во главниот град.

Граѓаните може да пријават запален оган на отворено на телефонската линија 193.

Коронавирус