сабота, 22. јануари 2022. Вести денес: 49
home Скопје

Голем дел од Скопје утре ќе остане без струја

Голем дел од Скопје утре ќе остане без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД е добиено известување, дека на ден 28.06.2019 година (петок), се планирани следните технички зафати во дистрибутивната електро-мрежа во Град Скопје и без електрична енергија ќе останат:

  • во периодот од 04:00 до 10:00 часот корисниците од Селата Горно и Долно Количани, Вртекица, Рамни Габер, Црвена Вода, Цветово, Драчевица, Палиград, Алдинци, Мала Река, и сите викенд населби на пат за Караџица. (Општини Студеничани)
  • во периодот од 09:00 до 13:00 часот корисниците од Дел од ул. Даутица како и дел од ул. Ѓуро Салај. (Општини Ѓорче Петров)
  • во периодот од 09:00 до 14:00 часот корисниците од дел од ул. Прашка, дел од ул. Букурешка како и дел од ул. Париска. (Општини Карпош)
  • во периодот од 09:00 до 13:30 часот корисниците од дел од нас. Лисиче, ул. Божидар Рајковиќ како и околината.(Општини Аеродром)
  • во периодот од 08:30 до 12:30 часот корисниците од ул. Димитар Македонски. (Општини Аеродром)
  • во периодот од 09:00 до 14:00 часот корисниците од дел од ул. Његошева како и дел од ул. Демир Трајко. (Општини Карпош)

Коронавирус