вторник, 29. ноември 2022. Вести денес: 1
home Скопје

Ѓорѓиeвски: Градоначалникот на Кисела Вода за промена на сијалици наместо 250.000 евра, сака да потроши енормни 2,4 милиони евра

Ѓорѓиeвски: Градоначалникот на Кисела Вода за промена на сијалици наместо 250.000 евра, сака да потроши енормни 2,4 милиони евра

Наместо 250.000 евра за промена на сијалици колку што реално чини и е предвидено за оваа студија, градоначалникот сака да потроши енормни 2,4 милиони евра. Значи ние, некого ќе го направиме богат на грбот на сите нас, граѓаните на Кисела Вода, истакна во своето излагање советникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Орце Ѓеорѓиевски.

Еве имам конкретен предлог:

– Да набавиме 4 кранчиња кои се доволно да ја обслужат целата општина и сијалиците да ги променат оние кои претходните години ги донесоа од штаб, ги насадија на работа и не знаат што да прават со себе, каде се наоѓаат. Ем конечно ќе сработат нешто, ем ќе нѐ чини поевтино, рече Ѓеорѓиевски.

Коронавирус